Landbouwminister bezoekt Platform Varkensketen

Carola Schouten opende vanochtend het Holland Paviljoen op de Grüne Woche in Berlijn. Platform Varkensketen nodigde daarna de minister uit om te proeven van duurzaam geproduceerd varkensvlees.

Landbouwminister+bezoekt+Platform+Varkensketen
© pov

Schouten was erg positief over de samenwerking tussen de diervoederbranche, de primaire sector en de slachterijen. En vooral over het feit dat de keten nu al meerdere jaren gezamenlijk tekst en uitleg geeft over de kwaliteit van het Nederlandse product en over de productieprocessen.

Na het bezoek van de minister bezocht een brede Tweede Kamerdelegatie de stand. Net als alle overige bezoekers kregen de politici daar, naast tekst en uitleg, ook de mogelijkheid een speciaal varkensvleesgerecht te proeven.

Kennismaken

Chef-slager en kok Cees Goettsch zwaait wat dat betreft de scepter in de stand. Op deze manier laat het Platform Varkensketen bezoekers kennismaken met het Nederlandse, duurzaam geproduceerde varkensvlees.

Platform Varkensketen is een samenwerkingsverband van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer