Landbouwminister+bezoekt+Platform+Varkensketen
Nieuws
© pov

Landbouwminister bezoekt Platform Varkensketen

Carola Schouten opende vanochtend het Holland Paviljoen op de Grüne Woche in Berlijn. Platform Varkensketen nodigde daarna de minister uit om te proeven van duurzaam geproduceerd varkensvlees.

Schouten was erg positief over de samenwerking tussen de diervoederbranche, de primaire sector en de slachterijen. En vooral over het feit dat de keten nu al meerdere jaren gezamenlijk tekst en uitleg geeft over de kwaliteit van het Nederlandse product en over de productieprocessen.

Na het bezoek van de minister bezocht een brede Tweede Kamerdelegatie de stand. Net als alle overige bezoekers kregen de politici daar, naast tekst en uitleg, ook de mogelijkheid een speciaal varkensvleesgerecht te proeven.

Kennismaken

Chef-slager en kok Cees Goettsch zwaait wat dat betreft de scepter in de stand. Op deze manier laat het Platform Varkensketen bezoekers kennismaken met het Nederlandse, duurzaam geproduceerde varkensvlees.

Platform Varkensketen is een samenwerkingsverband van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi).

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 15°
  70 %
 • Maandag
  21° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
Meer weer