NVWA+onderzoekt+handel+in+illegale+middelen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

NVWA onderzoekt handel in illegale middelen

In een onderzoek naar de handel in illegale gewasbeschermingsmiddelen heeft Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) donderdag een inval gedaan bij een bedrijf in het zuiden van Nederland.

Het betreffende bedrijf wordt verdacht van het verkopen van middelen voor de bestrijding van buxusmotten die in Nederland niet zijn toegelaten. Bij de doorzoeking zijn de administratie en gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht, meldt de NVWA.

Het onderzoek is gedaan binnen het Fraude Expertise Knooppunt (FEK) van de NVWA. Hierin pakken de verantwoordelijke toezichtdivisie van de NVWA en de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (NVWA-IOD) zaken gezamenlijk op. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer