Peiling+onder+glastuinders+over+energietransitie
Nieuws
© Vidiphoto

Peiling onder glastuinders over energietransitie

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Glastuinbouw Nederland peilen glastuinders hoe zij aankijken tegen de energietransitie in de sector.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Wageningen Economic Research (WER) en begint op 15 januari. Het loopt door tot 29 januari. De opdrachtgevers willen via email van glastuinders weten hoe ze tegen de energietransitie aankijken, waar ze hun onderneming zien staan in de transitie en of zij meer ondersteuning en stimulans nodig hebben bij de omschakeling.

De transitie naar een duurzame energievoorziening staat volop in de belangstelling. De glastuinbouw kijkt hoe de sector van het gas af kan en hoe de klimaatafspraken van Parijs kunnen worden gehaald. De sector boekt al enkele jaren succes als het gaat om energiebesparing en duurzame energie.

Aanpassingen

De sector heeft bij de energietransformatie de steun van programma Kas als Energiebron, met kennis- en techniekontwikkeling. Middels de enquête willen het ministerie en de glastuindersorganisatie kijken of er aanpassingen nodig zijn bij de hulp aan ondernemers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 2°
  10 %
 • Maandag
  18° / 7°
  30 %
 • Dinsdag
  17° / 6°
  10 %
Meer weer