Anthura+wint+Tuinbouw+Ondernemersprijs
Nieuws
© Tuinbouw Ondernemersprijs

Anthura wint Tuinbouw Ondernemersprijs

Anthura uit Bleiswijk is de winnaar van de 33e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mag het veredelings- en vermeerderingsbedrijf zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

Anthura ontving de prijs uit handen van voorzitter Michel van Ginkel vanwege de indrukwekkende ontwikkeling die het bedrijf doormaakte, de duurzame agenda en goed werkgeverschap. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op woensdag Lisse.

Vier bedrijven waren genomineerd voor de prijs. Dit zijn Anthura uit Bleiswijk, Dekker Chrysanten uit Hensbroek, Opti-flor uit Monster en Wim Peters Kwekerijen uit Someren. Alle vier bedrijven vielen op omdat zij een bijzondere ontwikkeling doormaakten, waardoor zij niet alleen vandaag maar ook in de toekomst succesvol kunnen zijn. Uiteindelijk viel de keuze op Anthura, onder andere vanwege de sterke internationale positionering die veel pionierswerk heeft gevraagd en nog steeds vraagt.

Betrokkenheid

De driekoppige directie streeft naar een gezonde exploitatie, maar is ook zeer betrokken bij projecten die niet altijd een commercieel doel hebben. Het woord 'duurzaamheid' klinkt door in alle bedrijfsprocessen, aldus de jury. 'De goed opgeleide werknemers krijgen kansen om zich verder te ontplooien, waardoor het bedrijf veel kennis en vakmanschap in huis heeft.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 8°
  10 %
Meer weer