Vier+nieuwe+partners+Dutch+Greenhouse+Delta
Nieuws
© VidiPhoto

Vier nieuwe partners Dutch Greenhouse Delta

De stichting Dutch Greenhouse Delta, die grote glastuinbouwprojecten in het buitenland opzet, krijgt vier nieuwe partners.

Begin volgend jaar sluiten Allport Horti, Codema, Gakon en Van der Ende Group zich bij de stichting aan. De overeenkomst daartoe hebben de vier gisteren ondertekend. Volgens Eric Egberts, bestuursvoorzitter van Dutch Greenhouse Delta, leidt de participatie van de nieuwe bedrijven tot een bredere delegatie van het tuinbouwbedrijfsleven in de stichting.

'Concrete plannen hoe het bedrijfsleven gezamenlijk de Nederlandse tuinbouw als merk internationaal kan profileren, krijgen steeds meer vorm. We werken al aan een project in Jiashan, China, voor de bouw van het Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park. Ook in Uttar Pradesh, India is een intentieverklaring gesloten voor de ontwikkeling van een tuinbouwexpertisecentrum', aldus Egberts. Dutch Greenhouse Delta focust op grootschalige, complexe projecten en vraagstukken over voedsel in groeiende megasteden.

Strategische samenwerking

Inmiddels zijn zo’n twintig bedrijven partner van Dutch Greenhouse Delta. Met de twee brancheorganisaties, AVAG en LTO Glaskracht Nederland, die samen meer dan honderd bedrijven uit het glastuinbouwcluster vertegenwoordigen, wordt strategisch samengewerkt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer