Vicon+Extra+732+met+QuattroLink
Nieuws
© Vicon

Vicon Extra 732 met QuattroLink

Vicon onthult de nieuwe Extra 732 en voegt daarbij een nieuw lid toe aan de pas geïntroduceerde Extra 700-serie van gedragen maaikneuzers. De Extra 732 heeft een werkbreedte van 3,20 meter.

Dankzij de QuattroLink-ophanging heeft de schijvenmaaier met kneuzer een goede bodemvolging. De maaiunit wordt voorwaarts getrokken door een vierarmige ophanging, gemonteerd op een vaste draagarm, waardoor de maaiunit onafhankelijk kan bewegen over het veld. Daardoor kunnen de contouren van de bodem nauwkeurig en continu worden gevolgd.

De vierarmige ophanging biedt de maaiunit veel flexibiliteit om zich aan te passen aan de wisselende bodemomstandigheden. De bewegingsmogelijkheid van de Extra 732 is groot met een verticaal bereik van 400 millimeter opwaarts en 300 millimeter omlaag en een zijdelingse aanpassing van 30 graden.

Meer bescherming

De Vicon NonStop-obstakelbeveiliging biedt nog meer bescherming met de nieuwe QuattroLink-ophanging. De beveiliging werkt over de hele werkbreedte van de maaier, inclusief het deel dicht bij de trekker, waardoor minder kans op schade ontstaat. Als een obstakel in het veld wordt geraakt, beweegt de maaier achterwaarts en omhoog. Vervolgens keert de machine automatisch terug in werkpositie.

Met de Extra 732 kan de maaicapaciteit maximaal worden benut. De positie van de maaiunit kan in een bereik van 150 millimeter versteld worden aan de draagarm, waardoor de positie van de Extra 732 nauwkeurig kan worden afgesteld ten opzichte van de frontmaaier of de positie van de trekkerwielen. De QuattroLink-ophanging is bevestigd aan de robuuste arm met twee klemstukken.

Transport

De Extra 732 wordt voor transport hydraulisch omhooggeklapt in een verticale positie. Het is hiervoor niet nodig de cabine te verlaten. Voor parkeren in de schuur is de Extra 732 uitgerust met geïntegreerde parkeersteunen. Hierdoor is slechts weinig opslagruimte nodig.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer