Veeteelt Museum Beers leeggehaald

Het Nationaal Veeteelt Museum in Beers heeft begin dit jaar noodgedwongen de deuren gesloten. Inmiddels zijn de vrijwilligers druk bezig met het ontmantelen van dit museum. De collectie wordt overgebracht naar enkele depots.

Veeteelt+Museum+Beers+leeggehaald
© nationaal veeteelt museum

'Een en ander is het gevolg van de verkoop van de grond en gebouwen op de huidige locatie door CRV. Dat was de voormalige eigenaar en hoofdsponsor van het museum', legt museummanager Hans van Soest uit. De vrijwilligers achter dit museum zochten daarom naar een nieuwe locatie, maar dat is niet tijdig gelukt. Toch hoopt Van Soest op een doorstart. Er zijn verregaande plannen om in de loop van dit jaar te komen tot een fusie met het Nederlandse Pluimvee Museum in Barneveld.

Dat het beide musea ernst is met dit plan, blijkt wel uit het feit dat het Nationaal Veeteelt Museum met een klein deel van haar collectie een wisselexpositie in het museum in Barneveld gaat inrichten. 'Met deze expositie, die zaterdag 26 januari 2019 van start gaat, hopen we ons museum 'levend' te houden tot de fusie een feit is', aldus conservator Harry Elsinghorst. Deze wisselexpositie heeft als onderwerp 'Ons prachtig rund' en gaat over de geschiedenis en de betekenis van het rund.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer