CRV+boert+goed+in+het+buitenland
Nieuws
© CRV

CRV boert goed in het buitenland

In Duitsland, Tsjechie, Oceanië en veel andere landen heeft CRV qua omzet en winst de wind in de zeilen. Brazilië gaat redelijk goed, bij CRV USA wordt onder de maat gepresteerd. Hier komt een reorganisatie.

Dat blijkt uit de jaarrekening van CRV Holding over het boekjaar 2017-2018. De Business Units Centraal Europa (Tsjechië) en Duitsland hebben een mooie verbetering van zoweI de omzet als het bedrijfsresultaat Iaten zien ten opzichte van vorig jaar, stelt CRV.

Met name Tsjechië heeft het verkoopapparaat na de reorganisatie van de melkcontrole-activiteiten goed onder controle, resulterend in groei van het marktaandeel en het bedrijfsresuItaat.

Focus op Holstein

In Duitsland zet de groei van de omzet en het bedrijfsresultaat van de FIeckvieh-unit onverminderd door, terwijI voor het eerst sinds jaren ook de omzet en de winstgevendheid van de Holsteinverkoop verbeterde. CRV houdt hier de komende jaren de focus op het vergroten van de verkoop van Holstein-sperma.

Het onderdeel IBD, dat buitenlandse distributeurs bedient, had duidelijk de wind in de zeilen door betere afzet en prijzen in het algemeen en specifiek in Zuid-Afrika, Spanje, China en Europa.

De resuItaten voor de CRV Ambreed in Nieuw-Zeeland zijn sterk verbeterd na een aantal moeizame jaren als gevoIg van de zuiveIcrisis. Daar wordt fors geïnvesteerd in het genotyperen van koeien om hiermee via genomics te komen tot de ideale graaskoe.

Reorganisatie VS

Voor CRV USA is een reorganisatie ingezet om dit onderdeel weer rendabel te krijgen. Inmiddels zijn verliesgevende regio's gesaneerd. Dit heeft al tot een verbetering van de resultaten geleid.

Met de eerste buitenlandse aankoop van CRV, Lagoa in Brazilië, gaat het momenteel minder goed. Het bedrijf, dat zich richt op de verkoop van sperma, presteert onder de maat. Ook hier worden verbetereringen doorgevoerd. De andere Braziliaans tak, Bela Vista, doet het beter. Dit bedrijf richt zich vooral op de spermawinning voor derden en heeft volgens CRV 'haar orderboek goed gevuld'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer