Haytema-De Groot beste roodbontfokker

De titel roodbontfokker van het jaar is maandagavond in Laren uitgereikt aan maatschap Haytema-De Groot uit het Friese Koudum. De familie dankt deze successen onder meer aan de dochtergeteste stieren Delta Fun P en Caudumer Smile P.

Haytema%2DDe+Groot+beste+roodbontfokker
© Alex Arkink / CRV

Verder brengt de familie met de jonge stieren Caudumer Solitair P, Caudumer Batch P en de vrouwelijke nakomelingen Caudumer Lol 422 PP, K&L MS Lolita P en Meadowholstein Delta Loca P hoornloosheid in de indextop bij zowel zwart- als roodbont.

Delta Fun P en Caudumer Smile P zijn stieren afkomstig uit de Lol-familie. Op het bedrijf is 60 procent van het jongvee afkomstig van deze familie. Verder is de Hinke-familie een andere bekende koefamilie op dit bedrijf.

Hinke 34

De bekendste koe uit deze stam is Jubel-dochter Hinke 34. Deze productieve koe heeft een levensproductie gerealiseerd van meer dan 145.000 kilo melk. Ze stond vier jaar op rij in de top 3 van het productieklassement. Van haar zijn begin 2000 meerdere stieren ingezet. Molenkamp Anky 4 (V. Kylian) was in 2016 de hoogst productieve koe van Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer