CRV+zet+145%2E000+doses+minder+Holsteinsperma+af
Nieuws
© Johan Wissink

CRV zet 145.000 doses minder Holsteinsperma af

Mede als gevolg van de krimp van de veestapel in Nederland heeft CRV in het boekjaar 2017-2018 145.000 minder doses Holsteinsperma in Nederland en België afgezet. Wel was er een toename van 5.000 rietjes Belgisch Witblauw sperma.

Dat blijkt uit de jaarrekening van de CRV-Holding over het boekjaar dat liep van 1 september 2017 tot en met 31 augustus 2018. Wel kiezen veehouders bij de Holstein-spermakeuze vaker voor het boveneind van het productieaanbod. Hierdoor is in de business-unit Nederland-Vlaanderen de gerealiseerde nettoprijs voor Holstein-sperma licht gestegen.

Doordat relatief veel Belgisch Witblauw is ingezet, daalt de totale spermaomzet van CRV in dit gebied..

De omzet van CRV's informatieproducten in Nederland en Vlaanderen Iaat, ondanks een krimpende veestapeI, een stijging zien van ruim 1 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Dit is mede het gevolg van populaire producten als de Fosfaatplanner en Fokken op Maat.

Minder melkcontrole

Door een toename van het gebruikt van de melkrobot, worden steeds minder melkmonsters genomen. Bij robotmelken wordt vaak de zesweekse controle aangehouden, in plaats van de traditionele vierweekse. Mede hierdoor daalde het aantal monsternames met ruim 6 procent.

Omzetkorting

Naar aanleiding van de boekjaarresultaten betaalt CRV haar leden 4,1 miljoen ledenkorting uit. Dit is vergelijkbaar met vorig boekjaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer