Award+voor+Veenhuis+Nutriflow+op+Engelse+beurs
Nieuws
© Eigen Foto

Award voor Veenhuis Nutriflow op Engelse beurs

Voor de Rotomax mesthaspel, uitgerust met NutriFlow precisiebemesting, neemt Veenhuis Machines tijdens LAMMA’19 de Future Innovation Silver Award in ontvangst.

Veenhuis Machines in Raalte neemt op dinsdag 8 en woensdag 9 januari 2019, in samenwerking met Agri Industry Solutions, deel aan de mechanisatiebeurs LAMMA’19 in Engeland. Op de stand 12.720 wordt de Rotomax mesthaspel gepresenteerd.

De Veenhuis Rotomax mesthaspel combineert weinig zodebeschadiging met een hoge capaciteit. Door de korte opstart- en opruimtijd van de haspel is deze machine effectief inzetbaar, ook op kleinere percelen.

In tegenstelling tot een regulier sleepslangsysteem legt de Rotomax de aanvoerslang met een zwenkarm op de grond neer en pakt deze op dezelfde plek weer op. Doordat de bemestingscombinatie de slang niet mee hoeft te slepen, ontstaat er aanzienlijk minder tractieschade in de zode en geen versmering.

Natriëntenanalyse

Veenhuis Machines is de uitvinder van NutriFlow en staat daarmee aan de basis van de herwaardering van organische mest op basis van nutriëntenanalyse in organische mest. Op basis van NIRS-analysetechniek worden volgende nutriënten vastgesteld: stikstof, fosfaat, kalium, ammonium en droge stof.

Analyse kan aan de bron, nog voor transport, plaatsvinden maar ook real-time tijdens het emissie arm aanwenden van organische mest. NutriFlow stelt de landbouw in staat organische mest giften plaatsspecifiek af te stemmen op de nutriëntenbehoefte van de bodem en het gewas.

NutriFlow levert een bijdrage aan precisielandbouw en valideert organische mest al voor de aanwending. De nutriëntenanalyse voorkomt zoveel mogelijk excretie van nutriënten en een eventuele corrigerende bemesting met kunstmest achteraf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
Meer weer