Overstap+telers+Zundert+naar+Hoogstraten
Nieuws
© Twan Wiermans

Overstap telers Zundert naar Hoogstraten

Aardbeientelers van CLTV Zundert stappen over naar Coöperatie Hoogstraten. Dit is ingegeven door de moeilijkheden bij het aanvragen van Europese subsidies uit de gemeenschappelijke marktordening (GMO) voor groente en fruit.

Afgelopen najaar zijn er onderhandelingen gevoerd tussen CLTV Zundert en Coöperatie Hoogstraten over een collectieve overgang van Nederlandse telers naar een rechtstreeks lidmaatschap in Hoogstraten. Dit was een gevolg van vergeefse pogingen van CLTV Zundert om een werkbaar en lonend Operationeel Plan betreffende GMO in te dienen bij de Nederlandse overheid.

In november zijn de onderhandelingen hierover afgerond en hebben de telers van CLTV Zundert zich unaniem achter het voorstel van hun bestuur geschaard. Vervolgens hebben de telers van CLTV Zundert het verzoek gehad om vóór 1 december lidmaatschap aan te vragen bij Coöperatie Hoogstraten.

Na het afsluiten van de inschrijvingen stellen Coöperatie Hoogstraten en CLTV Zundert vast dat álle aardbeientelers - wiens lidmaatschap bij CLTV Zundert in 2019 doorliep - ook hebben ingetekend bij Coöperatie Hoogstraten.

Samenwerking

In lijn met bovenstaande wensen Coöperatie Hoogstraten en CLTV Zundert ook in de toekomst hun succesvolle samenwerking voort te zetten. Hierbij zal CLTV Zundert optreden als dienstverlener op het gebied van logistiek en keuring voor de Nederlandse aardbeientelers van Coöperatie Hoogstraten. Daarnaast zal zij aanvullende taken voor haar ‘service-leden’ uitvoeren, waaronder het koelen van aardbeienplanten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer