Flevoplant+wint+kort+geding+van+Britse+afnemer
Nieuws
© Lé Giesen

Flevoplant wint kort geding van Britse afnemer

Flevoplant is gerechtigd om voor de levering van 2,7 miljoen aardbeienplanten aan een Britse kweker een aanbetaling van 80 procent te eisen.

Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Lelystad in een kort geding dat door de Britse afnemer was aangespannen. De Stentor bericht hierover op zijn website. Tot dit jaar waren de Britten gewend om vooraf 25 procent van de koopsom te betalen en de rest na aflevering.

De nieuwe directie van Flevoplant in Ens heeft begin dit jaar echter de koopvoorwaarden aangepast. Pas als de Britse aardbeienkweker S&A Produce deze voorwaarden accepteert, zal Flevoplant de bestelde planten afleveren. Als dat niet gebeurt, dan gaat de plantenkweker op zoek naar andere afnemers.

Exclusief leveren

De levering betreft 2,7 miljoen aardbeienplanten van het licentieras Favori. S&A Produce wil de 4 miljoen kilo verse aardbeien die de planten produceren, exclusief leveren aan een groot aantal supermarkten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer