Australische opgepakt om naalden in aardbeien

Een vijftigjarige medewerkster van een aardbeienteler in de buurt van de Australische stad Brisbane is opgepakt op verdenking van het steken van naalden in aardbeien.

Australische+opgepakt+om+naalden+in+aardbeien
© ZLTO

De afgelopen maanden zijn er in Australië verspreid over het hele land meer dan tweehonderd meldingen geweest van naalden in aardbeien. Deze zaak zorgde voor een behoorlijke ophef en onrust. Door de naalden heeft de fruitteeltsector in Australië veel schade geleden. Veel partijen aardbeien zijn uit de winkel gehaald en uiteindelijk vernietigd.

De gearresteerde vrouw werkte als leidinggevende bij een aardbeienteler in de buurt van Brisbane. De politie gaat er voorlopig van uit dat de verdachte wraak heeft willen nemen op haar werkgever. Volgens de berichtgeving op de website van NOS riskeert de vrouw een gevangenisstraf van tien jaar.

DNA op naald

De politie arresteerde de vrouw dit weekend op basis van een DNA-spoor dat werd gevonden op een naald in een aardbei. Na de eerste voorgeleiding meldde de rechter dat de verdachte niet op borgtocht wordt vrijgelaten totdat meer duidelijkheid is over haar motieven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer