Overeenkomst over bouw sierteeltattractie FloriWorld

FloriWorld heeft een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar KondorWessels Projecten over de bouw van het sierteeltcentrum.

Overeenkomst+over+bouw+sierteeltattractie+FloriWorld
© Huisman Media

Daarmee is de komst van het centrum weer een stap dichterbij gekomen, zegt Daniëlle Santen, directeur van FloriWorld. De attractie komt in Aalsmeer, nabij de locatie van bloemenveiling Royal FloraHolland in deze plaats.

De bouw van FloriWorld begint in februari of maart volgend jaar. Volgens planning opent het centrum in het eerste kwartaal van 2020 de deuren. In het experience center van de sierteeltsector kunnen bezoekers zien wat bloemen en planten voor hen betekenen in het dagelijks leven.

Visitekaartje

Het is de bedoeling dat FloriWorld gaat dienen als visitekaartje van de sierteeltsector. 'De plek zal niet alleen veel nationale en internationale toeristen trekken, maar ook scholieren, studenten en zakelijke bezoekers', aldus Santen. 'FloriWorld past in het beleid toeristenstromen meer te spreiden ten opzichte van Amsterdam en is onderdeel van de Bloemenlijn in het HollandCity-beleid van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.'

De aandeelhouders van FloriWorld zijn Bloemenbureau Holland, FloraHolland en Dutch Experience Group.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer