Dun Agro opent eerste prefab hennephuis

Dun Agro uit Oude Pekela opent vrijdag 30 november de deuren van een huis dat het bedrijf met vezelhenneppanelen heeft gebouwd. Het is het eerste prefab hennephuis ter wereld.

Dun+Agro+opent+eerste+prefab+hennephuis
© Koos van der Spek

Het gaat om een vrijstaande woning in Oude Pekela. Met dit hennephuis laat Dun Agro zien dat, onder meer door het gebruik van innovatieve technieken, hennepbouw een serieus alternatief is voor de verduurzaming van de reguliere woningbouw, ook qua kosten.

• Lees ook: Woningen van hennep opgetrokken in Oude Pekela

Dun Agro verwerkt de houtachtige kern van vezelhennep in panelen die worden gebruikt voor de bouw van woningen. Voor het maken van de panelen heeft Albert Dun in 2015 zelf een fabriek gebouwd en een productielijn ontwikkeld.

Volwaardige woning

Na diverse demostratieprojecten heeft Dun Agro nu de eerste volwaardige hennepwoning in Oude Pekela gebouwd. De buitenmuren, tussenmuren en het dak bestaan uit henneppanelen. De prefab henneppanelen van zijn geschikt voor verwerking in grootschalige woningbouwprojecten.

De goede isolerende eigenschappen van hennepbouw leiden tot een lager energieverbruik. Daarnaast zijn hennephuizen goed bestand tegen aardbevingen. Omdat hennep tijdens de teelt CO2 vastlegt, is het minder belastend dan traditionele bouw voor het milieu. Belangstellenden kunnnen zaterdag 1 december tussen 11 uur en 15 uur een kijkje komen nemen aan de Tuinbouwwijk 14 te Oude Pekela.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer