Promotie met huis van vezelhennep (video)

Albert Dun uit Oude Pekela laat op de Kop van het Java-eiland, centraal in Amsterdam, zien dat je een huis kunt bouwen van henneppanelen.

Promotie+met+huis+van+vezelhennep+%28video%29
© Nieuwe oogst

Maandagmiddag werd een paviljoen met een lengte van zo'n 14 meter voor transport op twee vrachtwagens geladen.

Het paviljoen maakt onderdeel uit het van tijdelijke project FabCity. Van 11 april tot en met 26 juni zijn hier onder andere voorbeelden van zelfvoorzienende woningen te zien.

Hemp Collectieve

De Hemp Collectieve laat tijdens FabCity een duurzaam en energieneutraal paviljoen van hennephout zien, gebouwd door Dun.

De Groninger akkerbouwer heeft een fabriek voor de productie van prefab elementen voor de woningbouw. Zelf teelt en verwerkt hij zo'n 1.250 hectare vezelhennep.

Elke 2 hectare vezelhennep is voldoende voor een woning. Dat wil zeggen muren, dak en vloer. Bij panelen met een dikte van 50 centimeter is de woning energieneutraal.

Isolatiewaarde

Hennepbouw heeft veel voordelen. Het heeft een hoge isolatiewaarde, geluiddicht, licht in gewicht, CO2-neutraal en heeft een hoge aardbevingsbestendigheid.

Met die promotie van het hennephuis op FabCity hoop akkerbouwer Dun dat de bouw van huizen met hennepbeton echt los komt.

Modulair

Het paviljoen van hennepbouw is modulair en verplaatsbaar. Na Amsterdam zal het op diverse plaatsen in Nederland worden tentoongesteld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer