Kwart+loonwerkers+wil+investeren+in+landbouwmachines
Nieuws
© Hendrik Begeman

Kwart loonwerkers wil investeren in landbouwmachines

Bijna een op de vier loonwerkers (23,4 procent) in Nederland is bereid om te investeren in een nieuwe of tweedehands tractor. Daarnaast wil bijna een op de tien loonwerkers investeren in een spuitmachine.

Dit blijkt uit de LoonwerkScanner 2018 van AgriDirect, een jaarlijkse telefonische inventarisatie onder Nederlandse loonwerkbedrijven. Tijdens dit onderzoek zijn ongeveer 1.500 loonwerkers benaderd met vragen over onder andere hun bedrijfsactiviteiten en toekomst- en investeringsplannen.

Van de loonwerkers geeft 16,8 procent aan in de nabije toekomst te willen investeren in een nieuwe trekker en 6,6 procent is geïnteresseerd in een tweedehands trekker. De laatste jaren zijn de investeringsplannen met betrekking tot tractoren stabiel met percentages van minimaal 18,5 procent.

Loonwerkers zijn ook bereid om te investeren in andere landbouwmachines. In totaal is 9,4 procent geïnteresseerd in spuitmachines (5,5 procent nieuw, 3,9 procent tweedehands), gevolgd door opraapwagens (6,8 procent), grootpakpersen (5,3 procent nieuw, 1,3 procent tweedehands) en combines (2,4 procent nieuw, 0,8 procent tweedehands). 2,1 procent wil investeren in een verreiker.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer