Trend op ATH: Merken met afwijkende kleuren

Een zwarte Claas, Een zilveren Massey Ferguson, een donkergrijze New Holland, een zwarte John Deere en zelfs een zwarte zaaimachine van Kvernland. Al deze bijzondere kleuren machines zijn te zien op de ATH in Biddinghuizen.

Steeds meer merken kiezen voor een opvallende kleur. Het wordt er misschien niet makkelijker op, maar het valt wel op. ‘Dit is onze nieuwe maiszaaimachine. Normaal hebben we een rode kleur maar om hem extra op te laten vallen hebben we hem zwart gemaakt’, vertelt Davy te Bokkel van de Kvernland Group.

De afwijkende kleuren is iets wat steeds meer merken toepassen. ‘Dit is de nieuwe T6 Dynamic Command’, meldt Ariën Verwey van New Holland. ‘We hebben hem de Night Eagle genoemd en het is gewoon leuk om de trekker op deze manier in de schijnwerpers te zetten.’

Vanwege het 60-jarig bestaan komt ook Massey Ferguson met een afwijkende variant. ‘Deze trekker maakt onderdeel uit van de Diamond actie’, verteld Arie-Jan de Bruin van LMB de Bruin. ‘Als je goed kijkt zie je ook allemaal spikkeltjes, diamanten. Dat is de reden dat hier deze kleur trekker staat.’

Donkergrijze New Holland
Donkergrijze New Holland © Johan Wissink

Te Bokkel: ‘Tussen al het grote geweld van de trekker merken willen wij als werktuigenleverancier ook opvallen en dan zie je ook dat dit werkt.'

Zwarte zaaimachine van Kvernland
Zwarte zaaimachine van Kvernland © Johan Wissink

De Bruin is niet bang om de identiteit te verliezen is. ‘De MF zal echt niet van kleur veranderen, het is opvallend. En als de mensen de trekker wel graag in deze kleur willen hebben dan regelen we dat.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer