CDA en SGP Gelderland bezorgd na stikstofuitspraak

Het CDA en de SGP in de Provinciale Staten van Gelderland hebben schriftelijke vragen gesteld over de gevolgen van de stikstofuitspraak door het Europees Hof voor de provincie Gelderland. Ze vrezen problemen voor de landbouw en de doortrekking van de A15, aansluiting van de A30 op de A1 en voor knooppunt Hoevelaken.

CDA+en+SGP+Gelderland+bezorgd+na+stikstofuitspraak
© Persbureau Noordoost

De fracties willen weten van het provinciebestuur wat de impact is op mobiliteit en voor de recent genomen PAS-maatregelen van de inpassingsplannen voor de Natura 2000-gebieden Binnenveld, Stelkampsveld, Korenburgerveen, Willinks Weust en Lingegebied & Diefdijk Zuid. De inpassingsplannen zijn in veel van deze gebieden in de afrondende fase.

Ook willen ze weten of de uitspraak gevolgen heeft voor bouwprojecten. Volgens de fracties blijkt uit uitlatingen van het Ministerie dat vergunningverlening waarschijnlijk per direct moet worden stopgezet.

Stikstof

Het Europees Hof van Justitie deed deze week uitspraak over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Sinds 2015 wordt hiermee gewerkt door de Nederlandse overheid om natuur te beschermen tegen teveel stikstof afkomstig uit de landbouw, industrie en verkeer.Op dit moment worden de al te verwachten positieve effecten van bijvoorbeeld betere stalsystemen meegenomen in de beoordelingen bij vergunningverlening. Het Europese Hof heeft bepaald dat dit alleen mag als uit de praktijk blijkt dat het onomstotelijk vaststaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer