Meer+stikstofruimte+uit+PAS+voorlopig+van+de+baan
Nieuws
© Dirk hol

Meer stikstofruimte uit PAS voorlopig van de baan

Een deel van de ontwikkelruimte voor veehouderijen bij Natura 2000-gebieden wordt voorlopig niet beschikbaar gesteld.

Rijk en provincies wachten nog op een uitspraak van het Europese Hof over de houdbaarheid van het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Ook zijn er gebreken in het PAS, schrijven zij in een brief aan de Raad van State.

Die gebreken moet eerst worden hersteld, stelt de Raad. Het gaat vooral om enkele buffers en marges bij de berekening van de stikstofdepositie.

Zorgvuldig

Uit zorgvuldigheid wordt de nog beschikbare 40 procent die was gereserveerd voor de periode 2018-2021 nog niet uitgegeven. Dit betekent echter niet dat er op dit moment helemaal geen ontwikkelruimte is, melden Rijk en provincies. De verlening van Natuurbeschermingsvergunningen op basis van eerder beschikbaar gestelde ontwikkelingsruimte vindt gewoon doorgang.

• Lees ook: Boeren benutten stikstofruimte

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer