Uur eerder veilen FloraHolland bevalt goed

Zeven op de tien kwekers en kopers vinden het een goede idee als bloemenveiling Royal FloraHolland een uur eerder veilt op de topdagen.

Uur+eerder+veilen+FloraHolland+bevalt+goed
© FloraHolland

Zo'n 20 procent is het niet eens met vroeger veilen, terwijl ongeveer 10 procent geen mening heeft. Dat blijkt uit de enquête 'hoe kan Royal FloraHolland haar logistieke dienstverlening verbeteren' waaraan ruim 450 klanten en telers de afgelopen weken hebben meegedaan.

Van de ondervraagden zegt 43 procent dat er voldoende stapelwagens zijn op de drukste dagen van het jaar. Een kwart van de deelnemers onthield zich van stemming bij dit onderwerp en 31 procent vindt dat er te weinig karren zijn.

Eindtijden

Iets meer dan een kwart is ontevreden over de eindtijden die FloraHolland haalt bij het afleveren van de bloemen en planten in de boxen van de kopers, terwijl bijna de helft content is met de prestaties van de bloemenveiling op dit gebied. Ongeveer 120 geënquêteerden hadden geen mening.

Over de bereikbaarheid van FloraHolland-medewerkers oordeelden de invullers van de vragenlijst hetzelfde als bij de eindtijden: bijna de helft vindt dat ze goed bereikbaar zijn en ruim een kwart niet.

Meer transacties

Tijdens drukke dagen, zoals voor Valentijnsdag, Moederdag, Internationale Vrouwendag, Pasen en Pinksteren, moet de bloemenveiling extra logistieke inspanningen verrichten. Is het aantal transacties op een normale dag meer dan 100.000, op deze topdagen schiet het aantal er ver bovenuit.

FloraHolland organiseert nog bijeenkomsten met telers en handelaren om te kijken hoe ze de logistiek op deze dagen kan verbeteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer