FloraHolland+kampt+met+storingen
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland kampt met storingen

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft door ombouw van de IT-infrastructuur te kampen met meerdere grote storingen.

De veiling heeft door IT-problemen het veilen enkele keren moeten onderbreken en is met het veilen meerdere malen later gestart. Ook het onlinehandelsplatform FloraMondo is uit de lucht geweest.

Volgens FloraHolland heeft het te maken met problemen met het netwerk en heeft een aantal servers het bedrijf in de steek gelaten, waardoor diensten van de veiling niet bereikbaar waren. 'Het komt ook voor dat storingen onze klanten raken, omdat ook bij ons de IT-systemen cruciaal zijn bij het leveren van onze primaire diensten', schrijft FloraHolland in een reactie.

Noodmaatregelen

De bloemenveiling zegt noodmaatregelen te hebben getroffen om de kans op herhaling te verkleinen. De veiling test nieuwe systemen waar mogelijk vooraf, voert aanpassingen door buiten de drukkere periodes en streeft ernaar eventuele problemen voor 6 uur in de ochtend op te lossen, voordat het veilen begint. Ook communiceert het bedrijf meer over de IT-verbouwing.

'We realiseren ons dat elke verstoring vervelend is en proberen de storingen tot een minimum te beperken. Aan de andere kant staat nog een aantal grote migraties op de planning, wat maakt dat de kans op verstoringen in de komende periode blijft bestaan.'

De komende maanden vraagt de IT-verbouwing nog veel van de organisatie en infrastructuur, aldus de veiling.

Prioriteiten

FloraHolland had drie prioriteiten benoemd voor 2018. Dat zijn Floriday, het nieuwe wereldwijde digitale platform voor kwekers, de integrale logistieke besturing die moet helpen landelijk veilen mogelijk te maken, en de dagelijkse dienstverlening verbeteren.

De veiling werkt nu nog met verschillende logistieke besturingssystemen. Dit is een erfenis van de fusie tussen het oude FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer van tien jaar geleden.

Digitale marktplaats

FloraHolland zegt eraan te werken de bestaande dienstverlening betrouwbaarder te leveren. 'Tegelijkertijd bouwen we aan de toekomst waarin data en digitaal een prominente plaats hebben. Onze ambitie is om naast de fysieke marktplaats de digitale marktplaats te realiseren. Vanuit IT-perspectief is dit een complexe en grote operatie. Het vereist dat we de huidige, verouderde systemen vervangen en een nieuwe infrastructuur opbouwen en dat alles terwijl de marktplaats volledig operationeel blijft.'

FloraHolland geeft geen antwoord op de vraag hoe groot de schade is door de storingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer