Bij+FloraHolland+melden+zich+66+kandidaten+ledenraad
Nieuws
© Joost van Winsen

Bij FloraHolland melden zich 66 kandidaten ledenraad

Bij bloemenveiling Royal FloraHolland hebben zich 66 leden kandidaat gesteld voor de Ledenraad.

De voordrachtscommissie voor de Ledenraad is tevreden over de diversiteit en het aantal aanmeldingen. 'Gezamenlijk is de groep een goede afspiegeling van de coöperatie. Er zijn kandidaten uit bijna alle grote productgroepen. Feit is wel dat er geen aanmeldingen zijn gekomen vanuit het noordoosten van Nederland en relatief minder vanuit de groep potplantenkwekers', aldus de voordrachtscommissie. 'Verder is er een redelijk goede verdeling naar geslacht, leeftijd en grootte van het bedrijf.'

De ledenraad gaat een centrale rol spelen bij de transitie van FloraHolland naar de coöperatie van de toekomst. De raad, die straks uit ongeveer veertig leden zal bestaan, voert aan de hand van de strategische thema's het gesprek met de directie en de raad van commissarissen, en via ledensessies met de leden. Het is de bedoeling dat de raad een verbindende rol krijgt tussen deze partijen en de verantwoording draagt om de ruim 4.000 leden van de coöperatie te vertegenwoordigen.

Voordracht

De leden van FloraHolland konden zich tot en met 31 augustus aanmelden. De voordrachtscommissie selecteert uit de 66 aanmeldingen kandidaten voor de ledenraad en doet in de loop van november de voordracht voor benoeming in de algemene ledenvergadering van 6 december. Eind 2019 vindt de instroom van nieuwe kandidaten plaats. Hiervoor kunnen leden van de bloemenveiling zich medio 2019 weer aanmelden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer