Europees+Parlement+wil+beter+welzijn+vleeskuikens
Nieuws
© middenformaat

Europees Parlement wil beter welzijn vleeskuikens

Het Europees Parlement nam donderdag een resolutie aan waarin de Europese Commissie wordt aangespoord om het welzijn van vleeskuikens te verbeteren.

De resolutie werd ingediend door Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren. Voor de komende jaren dringt het parlement er bij de Europese Commissie op aan om een stappenplan op te stellen. Dat moet betere vleeskuikenhouderijmethoden ondersteunen en actief te bevorderen.

• Lees ook: Vleespluimveehouder moet alert blijven

Dierenwelzijn moet volgens het parlement worden gemeten bij alle slachtkuikens, inclusief moederdieren en broederijen. Parlementariërs willen ook dat de Europese Commissie voor alle dieren de invoering bevordert van alternatieve houderijsystemen die meer welzijn mogelijk maken.

In de resolutie staat verder dat Europa beter moet controleren bij de invoer van kippenvlees uit derde landen. De douane moet al het vlees tegenhouden dat niet is geproduceerd in overeenstemming met de EU-wetten voor dierenwelzijn, voedselveiligheid en milieubescherming.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  30 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer