Schouten onderzoekt pilot bedrijfsspecifieke fosfaatrechten melkvee

Landbouwminister Carola Schouten meldt de Tweede Kamer dat ze toe wil naar bedrijfsspecifieke fosfaatexcretie voor melkvee in het kader van de fosfaatrechten. Hiervoor wil ze een pilot opzetten.

Schouten+onderzoekt+pilot+bedrijfsspecifieke+fosfaatrechten+melkvee
© Nieuwe Oogst

Commissie Deskundigen Meststoffenwet (CDM) onderzoekt daarom de mogelijkheden van een bedrijfsspecifieke verantwoording van de fosfaatexcretie in het kader van het fosfaatrechtenstelsel. Schouten wil bedrijven daarmee stimuleren om zo goed mogelijk met grondstoffen om te gaan.

De minister gaat daarom in op de motie van Jaco Geurts (CDA), Helma Lodders (VVD) en Carla Dik-Faber (CU) om te kijken naar een pilot bedrijfsspecifiek verantwoorden.

Kringloopwijzer

De handhaafbaarheid en betrouwbaarheid van de gegevens, moeten bij deze bedrijfsspecifieke fosfaatexcretie zijn geborgd. CDM kijkt momenteel naar welke mogelijkheden van bedrijfsspecifieke verantwoording er zijn om invulling te geven aan deze pilot en daarbij ook te kijken naar de ervaringen die zijn opgedaan met de Kringloopwijzer.

Schouten verwacht dat het onderzoek eind dit jaar wordt afgerond. Vervolgens kijkt de bewindsvrouw hoe ze invulling kan geven aan deze pilot. Daarbij wil ze ook kijken of de pilot bijdraagt aan de intentie om toe te werken naar een kringlooplandbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer