Fosfaatbank+niet+open+voor+1+november
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Fosfaatbank niet open voor 1 november

Landbouwminister Carola Schouten zal dit jaar niet eerder dan op 1 november de fosfaatbank openstellen. Dat heeft ze schriftelijk laten weten aan de Tweede Kamer. Die openstelling vindt vanaf 2019 jaarlijks op 1 september plaats.

De openstellingsperiode bedraagt steeds vier weken. Publicatie van de openstellingsperiode vindt plaats in de Staatscourant en op de website van RVO.nl. Op die website wordt een aanvraagformulier geplaatst. Voor de ontheffingen in het kader van de regeling fosfaatbank, geldt in alle gevallen dat een bedrijf gedurende de periode van ontheffing grondgebonden moet blijven en geen rechten mag overdragen aan een ander bedrijf.

Daarnaast moet een jonge landbouwer de gehele ontheffingsperiode bedrijfshoofd blijven. RVO.nl controleert jaarlijks de bedrijven die beschikken over een ontheffing in het kader van de fosfaatbank op het voldoen aan deze voorwaarden. Als een bedrijf niet langer voldoet aan de voorwaarden van de fosfaatbank dan wordt de ontheffing (deels) ingetrokken door RVO.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer