Onderzoek+in+dakserre+op+Belgisch+groenteveiling
Nieuws
© Eigen Foto

Onderzoek in dakserre op Belgisch groenteveiling

Dat landbouw en industrie geen concurrenten hoeven te zijn op het vlak van ruimtegebruik, bewijzen het Belgische onderzoeksinstituut Inagro en REO Veiling. Op het dak van de groente- en fruitveiling komt bij wijze van proef een dakserre.

De partners slaan de handen in elkaar voor de bouw van een toekomstgerichte onderzoekseenheid voor glasgroenten op het dak van de kistenloods van de REO Veiling in Roeselare. De bouw zal starten in december 2018. In juni 2020 moet de dakserre klaar zijn.

Via een ontwerpwedstrijd kwam de architecturale insteek tot stand van de dakserre op de kistenloods van REO Veiling. Het gebouw van 9.500 vierkante meter zal hoogtechnologische onderzoeksfaciliteiten voor de productie van vrucht- en bladgroenten huisvesten en een educatieve route voor een breder publiek omvatten.

Stadslandbouw

Daarnaast zal het gebouw een voorbeeld zijn van meervoudig ruimtegebruik in een stedelijke omgeving. Zo wordt onderzoek naar stadslandbouw opengesteld naar de sector en andere belanghebbenden en krijgt stedelijke tuinbouw een prominente plaats in de skyline van Roeselare.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
Meer weer