Voergroep Zuid wil slimme data leghennen

Voergroep Zuid gaat samen met Porphyrio België werken aan een platform om slimme data rondom de stal en de eierproductie samen te voegen.

Voergroep+Zuid+wil+slimme+data+leghennen
© Nieuwe Oogst

Porphyrio is een spin-off van Universiteit Leuven en een leverancier van datamanagement-oplossingen voor de pluimveesector. De samenwerking betreft niet alleen voer- en productiegegevens, maar ook klimaatdata en andere omgevingsvariabelen. Het gezamenlijk benutten van deze gegevens, biedt mogelijkheden om de keten efficiënter te maken en om de opbrengsten te verbeteren en nauwkeuriger te voorspellen.

Het eerste doel is om met de kengetallenadministratie voerconcepten te koppelen aan de technische prestaties, waardoor de voorspelbaarheid van het voer en het resultaat verbeteren. Daarnaast wil de voerleverancier bij deelnemende klanten sneller en flexibeler kunnen inspelen op goed stalmanagement, door beschikbaarheid van kritische data.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer