Terra+MBO+in+de+prijzen+tijdens+ploegwedstrijd
Nieuws
© Eigen Foto

Terra MBO in de prijzen tijdens ploegwedstrijd

Namens Terra Groningen MBO deden drie studenten mee aan de Nationale Ploegkampioenschappen. De jury was onder de indruk van het geleverde ploegwerk van het team van Terra.

Dit kwam tot uiting in een eerste prijs voor Rob Oosterhof bij de wentelploegen en voor Gerben Begeman bij de rondgaande ploegen. Gert-Jan Hartenhof werd verdienstelijk tweede bij de rondgaande ploegen. De ploegkampioenschappen waren op 12 en 13 oktober in Zeeuws Vlaanderen.

Docent Cor Fockens die het team van Terra begeleide laat weten dat de ploegwedstrijden een mooie manier is voor studenten om te oefenen met ploegen. 'Om de kwaliteit van het ploegwerk onder agrarische jongeren te verbeteren, worden er ploegwedstrijden georganiseerd. Bij de ploegwedstrijden is voor studenten van AOC's een speciale klasse in het leven geroepen, omdat zij minder
(wedstrijd)ploegervaring hebben dan de overige deelnemers.'

Recht en schoon

De ploegwedstrijden begonnen met het ploegen van de openingsvoor. Deze moet niet te diep, recht en schoon zijn. Bij de meeste studenten lukte dit aardig. Rob scoorde hierop zelfs een 9.

Na beoordeling door de jury kon het veldje worden afgeploegd. Deze aanstortingen lukten bij de deelnemers bijzonder goed: niet te hoog, recht en de voren duidelijk zichtbaar. De geploegde sneden over het veld waren mooi recht en uniform. Ook de eindvoor zag er bij iedereen netjes uit.

Volgens Fockens toonden de jongens overduidelijk aan gevoel voor machines en oog voor goed ploegwerk te hebben. Nadat de bekers en de certificaten van deelname waren uitgereikt, vertrok het team van Terra met een zeer voldaan gevoel en een bijzondere ervaring rijker weer richting Groningen.

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  32° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer