Veiling+rode+uien+voor+ramp+op+Sulawesi
Nieuws
© Haijo Dodde

Veiling rode uien voor ramp op Sulawesi

LNCN veilde donderdag in Emmeloord twee kuubskisten met rode uien. Het geld dat dit opleverde, wordt beschikbaar gesteld aan slachtoffers van de tsunami op Sulawesi.

De mooie grove uien zijn per opbod verkocht voor een bedrag van 1.110 euro. Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) maakt het geld over naar giro 555 dat is opengesteld voor de slachtoffers van de ramp op Sulawesi.

Het Indonesische eiland werd twee weken geleden getroffen door een zware tsunami. De kisten met rode uien zijn beschikbaar gesteld door akkerbouwer Jos de Laat in Rutten. Handelsbedrijf Waterman Onions heeft de uien gekocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer