Meer plaatsen voor online training jongveeopfok

Nog eens vijfhonderd melkveehouders kunnen de online-training Jongveesignalen van Cowsignals volgen. Veel van de eerste groep deelnemers heeft vaak naar aanleiding van deze cursus simpele verbeteringen op hun bedrijf doorgevoerd.

Meer+plaatsen+voor+online+training+jongveeopfok
© Nieuwe Oogst

Een goed begin is het halve werk. Met aandacht voor jongveeopfok voorkomt een ondernemer problemen als kalversterfte, hoesten, diarree en een groeidip. Goed voor het welzijn van het kalf, maar ook goed voor de toekomst. Gezonde kalveren starten als vaars met een hogere melkproductie en leven gemiddeld langer.

Begin dit jaar bood de Duurzame Zuivelketen, een samenwerking tussen NZO en LTO Nederland, een online training over jongveeopfok aan voor Nederlandse melkveehouders. De Duurzame Zuivelketen verlengt deze actie en biedt nog eens vijfhonderd melkveehouders de mogelijkheid om mee te doen aan de training.

Laagdrempelig

De reacties van de eerste groep deelnemers zijn positief. 'Het is laagdrempelig en je kan het in je eigen tijd doen. Ideaal', zo reflecteerde één van de deelnemers. Een ander was enigszins verbaasd over de eigen kennis. 'Heel veel dingen weet je wel, maar nu wordt ook geleerd hoe je het praktisch kan uitvoeren.'

Met behulp van de Duurzame Zuivelketen kunnen melkveehouders de online training 'JongveeSignalen' nu voor 29 euro aanschaffen, in plaats van de gebruikelijke 300 euro. Inschrijven kan via Cowsignals.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer