Utrecht+steekt+geld+in+vernieuwing+sector
Nieuws
© Koen van Wijk

Utrecht steekt geld in vernieuwing sector

Provincie Utrecht stelt twee POP3-subsidieregelingen open die gericht zijn op fysieke investeringen door agrarische ondernemingen.

De subsidieregelingen zijn bestemd voor innovatieve investeringen en voor een bredere uitrol van bestaande technieken in de agrarische sector. De regeling staat open van 24 september tot en met 19 november.

Met deze regelingen, waarvoor in totaal 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar is, daagt provincie Utrecht agrariërs uit om met investeringsprojecten te komen die een meerwaarde bieden voor de ontwikkeling van hun bedrijf en een bijdrage leveren aan een verduurzaming van de Utrechtse land- en tuinbouw.

Investeringslijst

Bij de subsidieregeling voor een bredere uitrol van bestaande technieken wordt gewerkt met een investeringslijst. Alleen de investeringen die op deze lijst staan, komen in aanmerking voor een subsidie. Elke investering heeft een vaste score die uiteindelijk bepalend is voor de rangschikking.

Aanvragen met de hoogste rangschikking komen het eerst in aanmerking voor subsidie. Voor deze regeling is in totaal 1,9 miljoen euro beschikbaar.

Bovenwettelijk

Bij de subsidieregeling voor innovatieve investeringen beoordeelt een onafhankelijke commissie de ingediende projecten. Voor deze regeling is 600.000 euro subsidie beschikbaar. Alleen bovenwettelijke maatregelen komen voor een subsidie in aanmerking.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  30 %
Meer weer