Snacktomaten+Tommies+met+PlanetProof%2Dkeurmerk
Nieuws
© Greenco

Snacktomaten Tommies met PlanetProof-keurmerk

De eerste Tommies snacktomaatjes met het PlanetProof-keurmerk zijn vanaf deze week te koop bij Jumbo. Het keurmerk garandeert dat de snacktomaatjes duurzaam zijn geteeld. Tommies is een merk van Greenco, een internationale teler en verpakker van snacktomaten, snackpaprika's en snackkomkommers.

PlanetProof is een keurmerk voor duurzamer geteelde groenten, fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen. Met de teelt volgens de eisen van PlanetProof spannen boeren en tuinders zich extra in voor een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en meer natuur op het landbouwbedrijf. Greenco helpt supermarktketen Jumbo die als doelstelling heeft om in 2020 uitsluitend PlanetProof-gecertificeerde groente en fruit van Nederlandse bodem te verkopen.

Ton van den Hoek, unitmanager Jumbo Supermarkten, is blij dat de Tommies snacktomaatjes PlanetProof zijn. 'Met het gevarieerde Tommies-assortiment genieten onze klanten voortaan van lekkere en gezonde producten met de garantie dat ze verantwoord zijn geteeld. Hiermee zijn wij weer een stap dichter bij het realiseren van ons doel om in 2020 een volledig PlanetProof-AGF-schap te hebben.'

Overtuigen

Greenco-CEO Robert Ketelarij: 'Met het bemachtigen van het PlanetProof- keurmerk willen wij andere groente- en fruittelers overtuigen zich te certificeren. Samen kunnen wij Jumbo en andere retailers helpen hun duurzaamheidsdoelen te realiseren.'

Steven Martina, CEO van ketenpartner The Greenery, juicht het initiatief toe. 'Wij stimuleren onze telers zo duurzaam mogelijk te werken op het gebied van energie, water, afval, gewasbescherming en arbeidsomstandigheden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer