Teler+deelt+verloren+tomatenoogst+gratis+uit
Nieuws
© Rene Eijssink

Teler deelt verloren tomatenoogst gratis uit

Door vooral de hoge nachttemperaturen van de afgelopen weken kreeg teler Greenco vorige week te maken met een partij snacktomaatjes die te snel waren gerijpt. De 60 ton tomaatjes was hierdoor minder lang houdbaar en niet meer geschikt voor de normale verkoop.

Greenco besloot de 6 miljoen tomaatjes op drie uitgiftepunten gratis uit te delen aan consumenten en die reageerden massaal . Sommigen waren bescheiden 'klanten' met een emmertje of fietstas, anderen vulden hun auto met meerdere kratten tegelijk.

Greenco-teler Adriaan Keijser uit Middenmeer zag op de eerste actie-dag zo'n 4 ton tomaatjes binnen 1,5 uur de deur uit gaan. 'De tomaatjes zijn gewoon goed van smaak maar vertonen hier en daar kleine scheurtjes zodat we ze niet in de schappen kunnen leggen. Ik ben blij met deze succesvolle actie zodat we de miljoenen tomaatjes nu niet hoeven te vernietigen.'

Een kleine rondvraag langs de tomaten-fans leverde een duidelijke kook-top 3 op. De meeste snack-tomaatjes eindigen in de tomatensoep, pasta-saus of salade. Teler Adriaan Keijser kijkt alweer tevreden naar de nieuwe oogst in zijn kas: 'Gelukkig zijn de nachten de laatste week alweer kouder en staan de snack-tomaten er prima bij.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer