Looye+mag+RedStar+overnemen
Nieuws
© Twan Wiermans

Looye mag RedStar overnemen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft geen bezwaar tegen de overname van tomatenkwekerij RedStar door Looye Kwekers. Dat heeft de ACM onlangs bekendgemaakt.

De ACM moest zich uitspreken over de overname in het kader van de Mededingingswet. Op basis van onderzoek luidt de conclusie van de ACM dat geen vergunning nodig is. De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.

RedStar en Looye Kwekers maakten enkele maanden geleden bekend samen verder te gaan. De CEO ad interim van RedStar, Kees van Oostenrijk, zei destijds geen probleem van de ACM te verwachten omdat Looye en Redstar ook samen een kleiner marktaandeel hebben dan enkele grote telersverenigingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer