RedStar+en+Looye+Kwekers+gaan+samen+verder
Nieuws
© Combivliet

RedStar en Looye Kwekers gaan samen verder

RedStar en Looye Kwekers zijn voornemens samen verder te gaan. Dat maakten de families Van der Kaaij en Looije als eigenaren vrijdag bekend.

De nieuwe onderneming zal zich met de naam Looye Kwekers op het hogere smaak- en marktsegment van tomaten richten. De startomzet bedraagt 180 miljoen euro. Het samengaan zal zonder gedwongen ontslagen plaatsvinden.

De huidige algemeen directeur van Looye Kwekers, Heleen van Gulik, zal leiding gaan geven aan het nieuwe bedrijf. Kees van Oostenrijk van RedStar zal na het samengaan aftreden als CEO. Looye Kwekers en RedStar zijn kwekers van smaakvolle tomaten en wereldwijd actief. Ze opereren als onafhankelijke familiebedrijven met zowel directe levering aan grote retailketens als via handelsbedrijven.

Trostomaten

Looye Kwekers is gespecialiseerd in smaakvolle troscherry- en trostomaten. Met de merken 'Honingtomaten' en 'Joyn' heeft zij een bijzondere positie in de markt. RedStar is vooral sterk in specialties in het segment onder de 30 gram. Bekende merken die zij voert zijn 'RedStar Romantic' en 'RedStar Red Desire'.

De bedrijven hebben vestigingen in De Lier, Naaldwijk, Burgerveen, Dinteloord, Voorne-Putten, Bergschenhoek en Luttelgeest en een deelneming in Thanet Earth in het Verenigd Koninkrijk. Met het samengaan spelen de beide families in op de schaalvergroting die plaatsvindt in de markt van groenten en fruit, zowel aan de zijde van de aanbieders als bij afnemers.

Rechtszaken

De komende periode wordt het samengaan verder uitgewerkt en krijgt het nieuwe bedrijf vorm. Bij deze uitwerking onderkennen beide families de lopende rechtszaken tegen RedStar over terugvordering van eerder ontvangen Europese subsidies.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer