Ruim+vijftigduizend+bezoekers+AgroTechniek+Holland
Nieuws
© Han Reindsen

Ruim vijftigduizend bezoekers AgroTechniek Holland

AgroTechniek Holland in Biddinghuizen is succesvol verlopen en trok ruim 50.000 bezoekers. Ruim tweehonderd fabrikanten, importeurs en dealers in landbouwmechanisatie toonden meer dan drieduizend landbouwmachines van vijfhonderd merken.

'De sfeer op dit tweejaarlijkse evenement voor landbouwmechanisatie was goed en de nieuwe indeling werd zowel bij deelnemers als bezoekers goed ontvangen', geeft beursmanager Willem Bierema aan.

Er was veel interesse in de demonstraties rondom het centrale thema bodem met bieten rooien, mais, aardappeltechniek en niet kerende grondbewerking en ook het trekkerparcours voor testritten op de nieuwste trekkers trok veel belangstelling. 'We zijn dan ook tevreden over deze jubileumeditie die een prima uitgangspunt is voor de zesde editie van ATH die gaat plaatsvinden in 2020', zegt Bierema

Tevreden

Dick van Breda van de gezamenlijke MF-dealers is zeer tevreden: 'De stemming onder de bezoekers was positief en met name het feit dat ze investeringsplannen te kennen gaven stemt ons tevreden. Over de nieuwe indeling van de hele beurs zijn we ook te spreken.'

Jean Paul Spijker van Trelleborg Mitas: 'We zijn dit jaar echt dik tevreden. De opzet was compacter en overzichtelijker, die gangpaden van kunststof een enorme verbetering, kortom een super ATH wat ons betreft'.

Martin van Middelkoop van SAC: 'We hebben in onze stand in de Mechahal veel bezoekers gesproken die grote investeringsplannen hebben, daarmee is deze editie van ATH voor ons geslaagd'.

Dick Middelbos was onder de indruk van de leeftijd en diversiteit van de bezoekers. 'We troffen op onze stand naast bekende, trouwe bezoekers ook veel jongeren en studenten van agrarische opleidingen, ofwel de boeren van de toekomst. Eigenlijk tref je op ATH drie generaties en dat is mooi.'

Innovatieprijs

De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel toegekend aan AiCPlus van Agrifac, een techniek die bij veldspuiten zorgt voor plantspecifieke behandeling. De jury kende een tweede prijs toe aan Case IH/Steyr voor de S-Brake en aan New Holland voor het intelligente aanhangwagenremsysteem.

De derde prijs is voor Homburg Holland met WaterXTRTM. Dit CO2-injectiesysteem is een nieuwe methode voor het optimaliseren van de pH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer