Aardappelrooiers demonstreren kwaliteiten op ATH

Tijdens de demonstratie aardappelrooien op de ATH in Biddinghuizen worden drie verschillende machines getoond. Dat zijn een 4-rijige zelfrijder van Grimme, een 2-rijige zelfrijder van DeWulf en een 2-rijige getrokken rooier van AVR.

'We hebben in de categorie van 450.000 tot 175.000 drie type rooiers die aan het rooien zijn', vertelt Luc Remijn van Delphy. Dit jaar zijn de verschillen in opbrengsten heel groot, geeft hij aan. 'Je merkt wel dat mensen dit jaar de slag kunnen slaan door de hogere prijs en door beregening de hogere opbrengst. Die mensen hebben toch wat meer interesse in het kopen van wat duurdere apparatuur.'

'De slagvaardigheid moet sowieso naar boven, arealen nemen toe en dan ga je toch krijgen dat de telers investeren in apparatuur die wat beter bestand is tegen nattigheid of een betere capaciteit hebben', verwacht Remijn. Hij adviseert telers om voorzichtig te rooien. 'Dit seizoen is de blauwgevoeligheid van de aardappel zeer hoog. Wil je een goed product in de schuur moet je heel voorzichtig met je product omgaan.'

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer