Nieuwe indeling Gelderse wildbeheereenheden

De werkgebieden van de wildbeheereenheden in Gelderland worden opnieuw ingedeeld. Dat meldt de Faunabeheereenheid Gelderland.

Nieuwe+indeling+Gelderse+wildbeheereenheden
© VidiPhoto

Na het ingaan van de Wet Natuurbescherming in 2017 heeft provincie Gelderland in de omgevingsverordening vastgelegd dat de zorg van een wildbeheereenheid (WBE) moet gaan over minstens 5000 hectare aaneengesloten gebied binnen de provincie.

Het werkgebied van wildbeheereenheden die provincieoverschrijdend werken of die niet die 5000 hectare zorggebied hebben, moet aangepast worden. Dat geldt ook voor wildbeheereenheden die een niet aaneengesloten gebied bedienen.

Overdragen

Wildbeheereenheden die in twee of meer provincies liggen, zullen volgens de faunabeheereenheid moeten nadenken over hun specifieke situatie. Soms volstaat het overdragen van een deel van het werkgebied aan de andere provincie.

Het is ook mogelijk het Gelderse deel aan een buur-wildbeheereenheid toe te voegen. WBE Vijfheerenlanden heeft bijvoorbeeld het Gelderse werkgebied overgedragen aan WBE Tielerwaard West en het Gelderse deel van WBE IJssellanden is deels overgegaan in Oldebroek Oosterwolde en deels in WBE IJsselvallei.

Samenwerking

Als een werkgebied van een wildbeheereenheid kleiner is dan 5000 hectare, dan is het de voorkeur van de Faunabeheereenheid dat het werkgebied aan een andere wildbeheereenheid wordt toegevoegd.

De Provincie biedt ook de mogelijkheid om een samenwerkingsovereenkomst met een andere wildbeheereenheid aan te gaan. De wildbeheereenheden hebben tot 1 januari 2019 de mogelijkheid om aan de provinciale vereisten te voldoen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer