Schapenhouders op wolvenexcursie naar Duitsland

Nederlandse schapenhouders gaan volgende maand in Duitsland kijken naar maatregelen die wolven kunnen weghouden van hun dieren. De organisatie is in handen van BIJ12, de uitvoeringsorganisatie voor de twaalf provincies.

Schapenhouders+op+wolvenexcursie+naar+Duitsland
© Wolfcenter Dörverden

In Nederland worden de laatste tijd geregeld wolven gesignaleerd. De verwachting is dat dat eerder meer dan minder zal worden. Schapenhouders hebben hier echter nog amper ervaring met preventieve maatregelen.

• Lees ook: LTO kritisch over provinciaal wolvenplan

Op 17 oktober kunnen maximaal zestig schapenhouders mee om in Duitsland zogenoemde wolfwerende systemen te bekijken. Gekeken wordt hoe collega's daar maatregelen nemen op het gebied van onder meer afrasteringen, nachtkralen en kuddewaakhonden. Duitse schapenhouders hebben daar veel ervaring mee.

Bezoek aan wolvencentrum

De dagexcursie gaat naar de omgeving van Dörverden, tussen Hannover en Bremen. Naast schapenhouders wordt ook het wolvencentrum in Dörverden bezocht. Deelname aan de excursie is gratis, inclusief busvervoer, lunch en diner. Instappen kan in Zwolle en Emmen.

Vooraf aanmelden is verplicht via het aanmeldformulier op de website van BIJ12. De organisatie laat uiterlijk 10 oktober weten of de aanmelding is gehonoreerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer