Zomerbloemententoonstelling+trekt+15%2E000+bezoekers
Nieuws
© Nationale Zomerbloemententoonstelling

Zomerbloemententoonstelling trekt 15.000 bezoekers

De Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk heeft afgelopen week ruim 15.000 bezoekers getrokken. De organisatie is tevreden met deze belangstelling.

Het bezoekersaantal is bijna 20 procent hoger dan vorig jaar, al was de tentoonstelling vorig jaar op zaterdagavond gesloten. In vergelijking met andere jaren is de belangstelling vrijwel even groot. De bezoekers kwamen niet alleen uit de eigen regio, maar uit alle windstreken soms van buiten de landsgrenzen.

Basis van de tentoonstelling was, zoals in voorgaande jaren, de NZBT-keuring, die bestaat uit inzendingen van zomerbloementelers. Dit jaar waren er 379 inzendingen verdeeld over 102 telers. De inzendingen werden zoals gebruikelijk gekeurd. De teler met de hoogste score voor zijn product was Floralis uit Honselersdijk. Deze onderneming mag zich Meesterteler 2018 noemen met hun Eustoma russellianum gevuldbloemig ‘Arosa Red’ (Lisianthus).

Het thema van deze 33e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling was ‘Flower Power’. Dit was de eerste editie waarbij de artistieke leiding in handen was van Heleen Valstar.

Lees ook: Floralis Lisianthus is 'Meesterteler'

De 34e editie van de tentoonstelling vindt plaats van donderdag 12 september tot en met zondag 15 september 2019. De uitslag van de NZBT-keuring en foto’s van de 33e editie zijn terug te vinden op deze site onder tentoonstelling 2018 en onder de links op de homepage.

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer