Vion+Leeuwarden+slacht+weer+vanaf+10+september
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Vion Leeuwarden slacht weer vanaf 10 september

De runderslachterij van Vion in Leeuwarden gaat op maandag 10 september weer draaien. De kinderziektes zijn opgelost en de slachterij is op een aantal technische details verbeterd.

Vion heeft dat dinsdag bekend gemaakt. Eind mei werden alle activiteiten stilgelegd in de nieuwgebouwde runderlachterij die pas in februari in bedrijf was genomen. De afgelopen tijd is gebruikt om de problemen die zich voordeden drastisch aan te pakken.

Vion en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben de afgelopen maanden gebruikt om het keuringsproces te evalueren. Op basis van de bevindingen zijn verbeteringen in de lijn doorgevoerd waardoor het keuringsproces en de registratie van keuringsgegevens beter kan verlopen.

Dichte schotten weg

Zo is de inrichting van de stal aangepast om de levende keuring van de koeien te faciliteren. In het eerste ontwerp waren er dichte schotten in de stal, deze zijn vervangen door een hekwerk zodat de keuringsdierenarts de dieren beter kan zien.

De runderslachterij in Leeuwarden speelt een belangrijke rol voor de afzet van vlees van runderen uit de zuivelketen in Noord-Nederland. De modernste inzichten op het gebied van dierenwelzijn en hygiëne zijn verwerkt in het ontwerp van de slachterij.

Zichtgalerij

De locatie heeft een zichtgalerij waarmee het proces in de slachterij volledig te volgen is voor bezoekers. Hiermee is de onderneming de eerste in Nederland die het proces volledig transparant maakt voor veehouders, studenten, journalisten, ambtenaren en andere belangstellenden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer