Welzijnslabel voor slachterij Vion Duitsland

Vion Duitsland levert als eerste rundvlees met het nieuwe welzijnscertificaat van de Tierschutzbund, de overkoepelende dierenbeschermingsorganisatie. Extra winst levert het vooralsnog niet op, maar het is volgens de Vion-directie wel een opsteker voor het imago.

Welzijnslabel+voor+slachterij+Vion+Duitsland
© Vion

Na labels voor varkens- en pluimveevlees heeft de Tierschutzbund sinds begin juli ook een erkenningssysteem voor rundvlees dat onder gunstige welzijnsomstandigheden is geproduceerd. Het stelt voorwaarden aan de veehouders, maar ook aan de transporteurs en aan de slachterijen waar de runderen uiteindelijk worden verwerkt.

'Verbruikers vragen om meer dierenwelzijn. Wij kunnen onze afnemers nu vlees aanbieden dat gegarandeerd afkomstig is van dieren met goede leefomstandigheden en daar zijn we best trots op', aldus Paul Daum, hoofd inkoop levend vee.

Vernieuwing slachterij

Dat Vion snel kon inspringen op het welzijnsprogramma van de dierenbescherming heeft te maken met een grootscheepse vernieuwing van de slachterij in Waldkraiburg (Beieren). Met een capaciteit van 2.500 dieren per week is dat een van grootste runderslachterijen in Europa.

Na twee jaar werken is de vernieuwing nu afgerond. Verbeteringen zijn onder meer aangebracht bij de ontvangst van te slachten runderen. In een wachtruimte met drinktroggen kunnen ze in kleine groepen tot rust komen. Het laatste traject tot aan de slachtruimte is zo ingericht dat de dieren niet opgejaagd hoeven te worden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer