Vion+slacht+Duitse+koe+diervriendelijker
Nieuws
© vion

Vion slacht Duitse koe diervriendelijker

De Duitse Vion-runderslachterijen in Buchloe en Waldkraiburg zetten een stapje extra op dierenwelzijnsgebied. Koeien worden er diervriendelijker geslacht.

Het zijn de eerste slachterijen voor melkkoeien in Duitsland, waarvan de producten het label 'Für Mehr Tierschutz' mogen dragen. Wel moet hiervoor ook de melkveehouder een certificaat hebben.

Het label 'Für Mehr Tierschutz' ('Voor meer dierenwelzijn') onderscheidt rundvleesartikelen die de wettelijke vereisten voor dierenwelzijn overtreffen, inclusief verplichte specificaties voor de teelt, slacht en vervoer van melkkoeien. De controles en certificeringen worden uitgevoerd door onafhankelijke partijen.

Verdovingsstal

Vereisten voor het label zijn onder andere: een maximale transportduur van vier uur, een veilige verdovingsstal met beweegrestricties voor de kop en het verzamelen van diergerelateerde criteria in de slachterij. De Duitse dierwelzijnsorganisatie en de gecertificeerde veehouders ontvangen bovendien regelmatig rapportages.

Vion is al begonnen aankoopovereenkomsten aan te gaan met veehouders die gecertificeerd zijn door de Duitse dierwelzijnsorganisatie. Afgelopen week startte de eerste slacht van koeien afkomstig van deze veehouderijen. De eerste gesprekken over de marketing van rundvlees dat het label 'Für Mehr Tierschutz' mag dragen zijn al gevoerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer