Proef+met+planten+in+klas+van+start
Nieuws
© Air So Pure

Proef met planten in klas van start

Vijf Westlandse scholen, met negentien klassen, gaan vanaf 27 augustus hun klassen vergroenen met planten.

Het project ‘Plant in de klas’ is een initiatief van Royal FloraHolland, Rabobank Westland en gemeente Westland. Zij hebben vanuit het topsectorprogramma De Groene Agenda en de Westland Agenda gezamenlijk de ambitie om samen met leveranciers, klaslokalen in het Westland te vergroenen omdat dit een positief effect heeft op de concentratie, leerprestaties en gezondheid van leerlingen en leerkrachten.

'De ervaringen uit deze pilot zijn relevant voor andere scholen en gemeenten die het binnenklimaat van klaslokalen door middel van groen willen verbeteren', aldus een woordvoerder van FloraHolland. Onderzoek toont aan dat bepaalde soorten groene planten een sterk luchtzuiverende werking hebben en bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit in de klas. Groene planten hebben een positief effect op de concentratie, leerprestaties en gezondheid van de leerlingen.

Metingen

Tijdens de proef meten de deelnemende partijen welke oplossingen het beste passen bij welke scholen, wat het effect is op de kinderen in de klassen en hoe de ouders en leerkrachten hier tegenaan kijken. 'We onderzoeken ook hoe een zo breed mogelijk draagvlak bij alle betrokken partijen kan worden gecreëerd en hoe de planten in de klas kunnen worden gefinancierd', vertelt de woordvoerder.

De deelnemende scholen zijn SBO De Diamant in Naaldwijk, Pieter van der Plas school in Wateringen, de Openbare Daltonschool in Poeldijk, de Montessorischool in Naaldwijk en RKBS De Achtsprong in De Lier. Plant Totaal, Ten Brinke Interieurbeplanting BV, Zuidkoop Natural Projects, Ogreen en Cloud garden leveren de systemen en de planten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer