Bijna+3000+FrieslandCampina+bedrijven+produceren+zonnestroom
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Bijna 3000 FrieslandCampina bedrijven produceren zonnestroom

Het aantal melkveebedrijven dat met zonnepanelen in de elektriciteitsbehoefte voorziet groeit snel, meldt zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Dit jaar kan de mijlpaal van 3000 bedrijven worden bereikt.

Het Solar-programma van FrieslandCampina telt meer dan dubbel zoveel deelnemers in een jaar tijd. Aanvankelijk zouden er 344 extra melkveebedrijven meedoen. Het zijn er uiteindelijk 462 geworden. Daarmee komt het totaal aantal deelnemers aan het FrieslandCampina Solar-programma uit op 772 melkveebedrijven. Dit programma voorziet de FrieslandCampina kantoren en fabrieken van groene stroom.

De productie van zonnestroom wordt mede mogelijk gemaakt door een SDE+-subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Naast de 772 melkveebedrijven die meedoen in het Solar-programma, hebben de afgelopen jaren al meer dan 2.200 FrieslandCampina-leden op eigen initiatief zonnepanelen geïnstalleerd.

Genoeg voor 12 procent huishoudens

Studenten van Universiteit van Amsterdam hebben onderzocht dat er op de daken van FrieslandCampina-leden voldoende zonnestroom opgewekt kan worden om in 12 procent van de totale Nederlandse huishoudelijke elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer