Nuon+plaatst+zonnecentrales+bij+windparken
Nieuws
© Ivarem

Nuon plaatst zonnecentrales bij windparken

Nuon zet grootschalig in op de ontwikkeling van zonneparken bij windparken. In totaal gaat het om ruim 70 Megawatt en zo'n 250.000 zonnepanelen.

Dat wattage is meer dan er momenteel in heel Nederland aan zonneparken staat, geeft Nuon aan. Om dat te realiseren, bereidt de energiemaatschappij in Nederland de bouw voor van in elk geval zes zonnecentrales.

Moederbedrijf Vattenfall installeerde in 2015 bij wijze van pilot in Wales een zonnepark bij Parc Cynog Wind Farm. 'Deze zonnepanelen leveren ongeveer een kwart van de energie van de turbines'.

Resultaten

De resultaten van de pilot leiden er toe dat Nuon vanaf nu bij de ontwikkeling van windparken in Nederland tevens zonneparken wil realiseren. 'Het grote voordeel daarvan is dat de netaansluiting efficiënter kan worden benut.'

Inmiddels wordt de bouw van zonneparken voorbereid op plekken waar een netaansluiting met voldoende capaciteit beschikbaar is of komt. 'Dat is met name het geval bij de windparken, maar ook bij bestaande productielocaties.'

Zonnecentrales

Nuon wil zonnecentrales realiseren in de Eemshaven, Hemweg, Velsen, Wieringermeer, Oudendijk en Haringvliet. Die capaciteit is goed voor de levering van zonnestroom aan tienduizenden huishoudens.

Het grootste zonnepark hoopt de energieleverancier te realiseren in de Wieringermeerpolder. Daar start dit najaar de bouw van een nieuw windpark. Nuon haakt dit en volgend jaar de knoop door. De investering bedraagt in totaal tientallen miljoenen euro's.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer