Combi van dakrenovatie en zonnepanelen

Een lagere energierekening, een bijdrage aan een beter milieu en bewustwording van het stroomverbruik zijn redenen om te investeren in zonnepanelen. Agrariërs die hier interesse in hebben, kunnen een vrijblijvende offerte aanvragen via LTO Ledenvoordeel, al dan niet in combinatie met asbestsanering en dakrenovatie.

Combi+van+dakrenovatie+en+zonnepanelen
LTO Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel heeft regelingen getroffen voor alles wat te maken heeft met asbest. Concreet betekent dat scherpe prijzen, persoonlijke service en betere voorwaarden voor leden van LTO. Van inventarisatie en sanering tot een nieuw dak leggen en zonnepanelen.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden in Nederland. Voor agrariërs is het dus nu tijd om na te denken over een volledige renovatie van hun daken. Om het saneren van asbestdaken voor LTO-leden gemakkelijk te maken, is LTO Ledenvoordeel een samenwerking aangegaan met asbestspecialist Eterclean.

Als ondernemers zich melden voor asbestsanering via LTO, dan neemt Eterclean contact met hen op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend keukentafelgesprek. Bij concrete interesse wordt een lokale asbestsaneerder gezocht.

Geld terug bij dakrenovatie

Als het asbest gesaneerd is, moet het dak in één werkgang gerenoveerd worden met nieuw dakmateriaal. Ook daar heeft LTO Ledenvoordeel een regeling voor in de vorm van een cashbackactie. Leden die via hun aannemer kiezen voor golfplaten van Eternit of isolatieplaten van Kingspan ontvangen 0,35 euro per vierkante meter terug.

De cashbackactie op dakmateriaal staat los van de aannemer die leden inschakelen. Leden onderhandelen dan ook zelf over de renovatie van hun dak.

Om recht te hebben op de cashback van 0,35 euro per vierkante meter is het belangrijk dat de ondernemer samen met de aannemer kiest voor het voor de actie geselecteerde dakmateriaal. Bij Eternit zijn dit de Ecolor-golfplaten en bij Kingspan de agrarische isolatieproducten en sandwichpanelen. Dit jaar zijn er al honderd cashbackaanvragen gedaan, wat de leden een leuk extraatje heeft opgeleverd.

Hoe werkt de cashbackactie?

1. Project aanmelden voordat de uitvoering plaatsvindt;
2. Zelf onderhandelen met de aannemer over de prijs;
3. Het dak laten renoveren;
4. Project uitgevoerd en betaald? Meld dan het project af;
5. Ontvang de cashback op de bankrekening.

Boeren en tuinders die aan de slag gaan met asbestsanering en dakrenovatie kunnen direct gebruikmaken van de situatie om zonnepanelen op het dak te leggen. Ook hier valt veel voordeel te behalen met het LTO-lidmaatschap. LTO biedt haar leden een scherpe prijs-kwaliteitverhouding door grootschalig in te kopen. Sinds april 2014 is Tenten Solar Zonnepanelen leverancier van LTO.

750 agrariërs

Dankzij de heldere informatievoorziening en collectieve inkoop vanuit LTO hebben bijna 750 agrariërs zonnepanelen op hun dak laten plaatsen. Een van hen is akkerbouwer Menco van Weringh uit het Gelderse Laren.

Van Weringh ondervond de voordelen van de samenwerking tussen LTO en Tenten Solar Zonnepanelen. 'Op het moment dat ik serieus begon na te denken over zonnepanelen, viel de collectieve inkoop zonnepanelen mij op. Met een grote groep mensen is je uitgangspositie natuurlijk altijd sterker', zegt Van Weringh.

Knowhow

'Maar wat mij met name aansprak aan de samenwerking van LTO met Tenten Solar Zonnepanelen, is het programma van eisen dat is opgesteld. Het biedt een stukje knowhow en ik hoefde het niet allemaal zelf uit te zoeken.'

Klik hier voor meer informatie

LTO Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel maakt zich sterk voor ruim 40.000 agrarische ondernemers die lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. Wij onderhandelen met leveranciers namens...

Lees verder »

Meer van LTO Ledenvoordeel

Lees ook

Meer artikelen van LTO Ledenvoordeel »

Artikelen over LTO Ledenvoordeel