Presentatie vuistdik handboek voor aardappelen op demodag

Het Aardappelhandboek geschreven door professor en voormalig WUR-onderzoeker Anton Haverkort is vandaag gepresenteerd tijdens de Aardappeldemodag.

Presentatie+vuistdik+handboek+voor+aardappelen+op+demodag
© Haijo Dodde

De auteur zelf overhandigde de eerste exemplaar van het vuistdik boek aan Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Tijdens de presentatie wees Haverkort nog maar eens op het belang van de aardappel als wereldwijd het derde voedingsgewas voor humane doeleinden.

‘De aardappel is een robuust gewas’, stelt Haverkort. ‘Er is vrijwel geen voedingsgewas dat zo goed kan omgaan met de klimaatverandering. De aardappel kan zich vrij eenvoudig aanpassen aan veranderende omstandigheden.’

Een nadeel van de aardappel noemt Haverkort de ziektegevoeligheid van het gewas. ‘Maar daarvoor kan de veredeling veel oplossingen bieden. Het is daarom ook erg jammer dat de Europese Unie de ontwikkelingen van nieuwe veredelingstechnieken zo tegenwerkt’, benadrukt de professor.

1,6 kilo en 600 pagina's

In het 1,6 kilogram zware handboek presenteert Haverkort in meer dan 600 pagina’s de aardappel als gewas van de toekomst. In aparte hoofdstukken behandelt hij de voedingswaarde van de aardappel, de planteigenschappen, het uitgangsmateriaal, de aardappel in zijn omgeving en uiteindelijk de teelt.

Het handboek is naast het Nederlands ook in het Engels vertaald. De uitgever is Aardappelwereld BV. Via de website van het aardappelmagazine is het boek verkrijgbaar voor iets meer dan 92 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer